Pastagratäng

Här har ni bild på pastagratängen som jag brukar göra ibland. Den är riktigt god kan jag säga! Receptet kommer ifrån min hemkunskapsbok som jag hade på högstadiet, så himla glad över att man fick behålla boken när man slutade :D
Innan ugnen:
Efter ugnen:
 

Aprilväder

Hejsan alla goa och glad! 
Kan inte sova så tänkte skriva ett litet inlägg :) 
Vardagen flyter på som den ska. Fick lön igår så då stod handling på schemat. Hade även lite andra ärenden som jag utförde. Dagen var helt okej kan man säga helt enkelt! :) 
Idag har det oxå hänt lite. Har kört en diskmaskin och sedan tog jag bilen och åkte iväg på krukjakt. Jag vill ha krukor ute på både verandan och balkongen i vår lägenhet, men jag är väldigt kräsen så har haft svårt att hitta! Idag hittade jag äntligen och som jag känner nu så är jag nöjd :) Tänker inte lägga upp någon bild ännu utan tänker vänta tills jag har planerat i blommor :) Hittade iallafall billigt så fick 3 krukor för 469:- och då har jag även köpt till dom så kallade innekrukorna som man planerar i :) Mycket nöjd och jag valde gråa krukor eftersom att vi har brunt trägolv på balkongen så ville jag ha någon färgbrytning, samt älskar gråa nyanser :D Så himla snyggt!
Men nu ska jag återgå till att försöka att sova, hoppas på att somna snart då klockan börjar bli mycket! 

Tack för mig för den här gången så hörs vi nästa gång! :P
Som ni ser på bilden så har det snöat/regnat/haglat och hållt på lite till och från dom senaste dagarna. Igår öste det ner snö i Vimmerby och det va riktigt blöt snö. Usch, nu vill jag ha lite vår igen med 8-10 grader varmt iallafall (Y) Får se när min önskar slår in! :/

Utmanad av Simone

Blev utmanad av Simone att göra denna lista så vi kör väl på :) Går gärna in på hennes blogg HÄR :)
 
 
Tre namn jag går under
1. Linnéa
2. Nea
(Mike)
3. Älskling (Mike)

Tre ställen jag bott på 
1. Målilla
2. Vimmerby
3. --------------

Tre ställen jag har arbetat för
1. Best Western Stadshotell
2. Frendomack
3. Vikarierande fritidspedagog

Tre saker jag älskar att se
1. Serier
2. Nytvättad bil
3. Nylagad mat

Tre ställen jag varit på
1. Sangrada Famila
2. Madonna konsert i Stockholm
3. Miley Cyrus konsert i Stockholm

Tre saker jag älskar att äta
1. Tacos
2. Panerad torsk
3. Naturgodis/nötter/mexicanos (LOVE IT)

Tre personer som jag tror kommer att svara
1. -----------
2. -----------
3. -----------

Tre saker jag ser fram emot 
1. Sommaren och nyplanterade blommor i lägenheten
2. Lisebereg i sommar
3. En hemlig sak :D

Så trött!!!!!!

Just nu är jag så himla trött, försöker verkligen hålla mig vaken men svårt är det kan jag säga. Vet inte varför jag är så trött, kan vara för att jag har varit igång sedan ca 7.30 i morse. Mike åkte iväg till Norrköping för att gå på IFK - AIK och det visade sig vara en bra match att gå på då Norrköping vann med 4-1, vilket är riktigt bra med tanke på motståndarlaget!
 
Iallafall, idag har jag haft mamma, pappa och morbror här hela dagen nästan. Vi har fått en del i ordning i lägenheten. Satt upp en ny kabellist i taket som vår nätverkskabel sitter kvar uppe i taket då vi är tvugna att ha släddaen där, annars är enda alternativet att ha en sladd tvärs över golvet och det vill man ju självklart inte. Sen har jag och min morbror fixat med balkonggolvet. Vi har lagt ut trallplattor över hela golvet, riktigt snyggt och bra blev det kan jag säga, så nöjd (Y) Är så himla tacksam för min morbror som hjälpte till med golvet så vi fick dit det. Va otroligt mycket pilligare än jag trodde, men det löste sig till slut efter ett antal timmars pysslande. Var mer sågande som behövdes än vad vi hade räknat med i början, men det gick bra ändå tycker jag, Resultatet är riktigt fint som ni ser på bilden under :) Det som saknas nu är nya möbler (som vi ska köpa när vi kommer över några vi tycker om och när det är bra pris då utemöbler är dyra) samt lite blomkrukor/blomlådor så klart :) Måste bara komma över några fina krukor, inte gjort det ännu. Verkar vara lite kräsen när det kommer till den fronten ;)
 
I går som ni såg i förra inlägget så hade jag haft körkort i 2 år. Det firade vi med en liten resa till Växjö bland annat för att Mike inte har varit i Växjö tidigare men även för att jag inte har varit där på några år. Vi fick med oss lite hem. En tröja till mig, ny datamus, ett ölglas från Kosta Boda samt en glasfigur. Sen köptes även vattenflaskor, mat på City Gross och lite annat :) Nöjd med dagen iallafall så det känns skönt :)
Här ser ni bilderna på glassakerna som jag köpte. Köpte det med ett presentkort som jag fick när jag fyllde 20 år förra året. Så för detta fick jag själv bara betala 45:- för :) Ett riktigt bra köp helt enkelt :) Nu ska det bara inskaffas ljusplatta till maneten så är det komplett sen :)
 
Nä, men nu ska jag ta och göra en liten sak vid min egna dator (sitter vid Mikes stationnära dator just nu) och sen blir det nog sängen som kallar tror jag. Riktigt trött som sagt så ögonen går redan i kors typ! Dags att lyssna på kroppen om en stund tycker jag! :)
Ni får ha det så bra tills nästa gång! Adios!  ;)

2 år sedan!!!!

Idag är det 2 år sedan jag fick mitt efterlängtade körkort och från och med idag är alltså min prövotid över :D Så överlycklig! Vet inte exakt vad dagen har att bjuda på då jag skriver detta inlägg i förväg men Mike och jag har planer på att åka bort över dagen någonstans. Varit prat om Växjö så vi får se om det kanske blir där åt som vi far idag :D
Hur eller hur så är det en stor dag för mig idag (Y) :D

Just nu

#walk #training #minviktresa


Sent/tidigt inlägg

Hejsan alla kära :) Här kommer ett sent eller kanske ett tidigt inlägg beroende vem som man pratar med :) Vissa tycker ju det är morgon så fort klockan gått över 00.00, jag tillhör inte riktigt en av dom!
Igår åkte man till Vimmerby efter jobbet, kändes skönt att få träffa Michael nu igen efter att inte ha fått träffa honom sen i Måndags förra veckan. Har inte gått någon nöd på någon av oss vad jag vet men det är ju självklart aldrig kul att vara ifrån varandra längre stunder på så sätt när man inte är van vid det längre om man säger så :)

Idag var Michael hemma från skolan (självstudiedag tror jag) så odds har vi umgåtts och gjort lite nytta. Köpt ståltråd så jag kunde fixa mina snittblommor så dom inte börjar hänga, köpa en platta läsk på Kvantum, fixat med blommorna, slängt sopor, dammsugit hela lägenheten, slängt påskriset och plockat ner påskpyntet. Lite har hunnits med, hade säkert gått att klämma in mer men vi ville ta det lite lugnt iallafall :) 

(Älskar färgerna på blommorna jag köpte på Willys i Måndags! Helt kär! :D)

Nu är jag iallafall inte i Vimmerby längre, ska tillbaka till Vimmerby på Torsdag efter dubbeljobb. Då stannar jag Torsdag-Måndag. Ska bli kul att spendera lite tid där, både själv och med Michael såklart :) Har planer på lite städning (kanske), lägga golv på balkongen, rensa och plocka i ordning i klädkammare och ev. förråd (om jag orkar förrådet denna vecka vill säga) och sen ska jag klämma in laga mat, hå promenad, ev. gå på stan, ta det lugnt och lite annat samtidigt som allt ovanstående ska utföras (Y) Tror jag kommer ha att göra denna helg iallafall ;)

Har väl inte så mycket mer att skriva just nu iallafall, kommer tillbaka någon annan dag och berättar lite mer :) Nu blir det iallafall sängen då klockan är 00.37 och jag är trött :) Inget jobb imon (Skönt med en ledig dag, första lediga sen i Måndags förra veckan) men man kan ju inte sitta uppe halva natten för det liksom! 
Godnatt alla goda och glada så hörs vi! :)

Jag har bestämt mig!

Nu har jag tagit ett stort beslut. Eller stort och stort är det väl inte riktigt, men är en stor grej för mig.
Jag ska gå ner i vikt. Jag ska börja med 3 - 4 promenader i vecka. Jag ska börja gymma inom sinom tid. Jag ska börja försöka äta nyttigare.
Jag vägde mig den siste Mars och fick då se att jag ligger väldigt nära gränsen till alldeles för högt BMI för min längd. Jag måste gå ner i vikt och börja tänka på vad jag äter för som de är nu så måste jag snart sluta med p-piller för det är snart farligt för min kropp att äta dom p.g.a att jag väger så mycket. Inte bra helt enkelt.. Så nu ska man börja tänka sig för, nu är jag 2 hg ifrån gränsen som jag har fått höra av barnmorskan så nu är det bäst att vikten börjar gå neråt och inte uppåt!
 
Hoppas verkligen att det går bra för mig. Vet att jag kommer ha det extremt kämpigt, men jag ska klara det. Sakta men säkert!
Sen har jag ett annat mål, men det målet är väl kanske upplagt på 10 års längd. Jag ska gå ner ca 20kg. Jag ska kommer ner i den vikten som jag hade senast i September 2011. Känns hemskt att ara medveten om att jag har gått upp 20 kg på 5 år. Känns inte bra, inte nyttigt, inte okej. Det måste bli bättring, måste bli skärpning!
Ca 1.5 mil gick jag tillsamman på 3 promenader mellan den 27/3 - 2/4 och det känner jag mig riktigt över! Hoppas jag kommer att kunna hålla det till något liknande varje vecka eller i alla fall varannan!
 
Kommer nog kanske med jämna mellanrum berätta lite hur det går för mig. Får se lite hur det går och hur jag känner om det. Det är ett känsligt ämne för mig med dålig självbild, dåligt självförtroende och en som är väldigt missnöjd över sin kropp och sitt utseende så vi tar det i små steg.

Förkyld..

Hejsan! :)
 
Idag är det soligt och det är väldigt uppiggande för en förkyld krake som lilla jag är just nu. Näsan är ena stunden täppt och andra stunden rinner den, om den kunde bestämma sig.. Sedan har jag tryckande huvudvärk till och från, mina öron är väldigt påverkade av förkylningen och jag har ont i ena örat (normalt för mig när jag är förkyld, är ett så kallat " öron, näsa, hals - barn") Känner inga lukter, den mesta maten smakar konstigt eller ingenting, riktigt jobbigt just nu om man säger så! Hoppas att smak och luktsinnet kommer tillbaka inom några få dagar!
 
Idag händer väl inte så mycket, ska stå för maten idag här hemma hos mamma och pappa. Blir pastagratäng med sallad till, mums! Efter det blir det att åka och jobba på fritids mellan 14-16 och sedan blir det hem igen tror jag, tror inte att det är något annat som jag behöver utföra i Hultsfred efter jobbet :)
 
I alla fall, vädret ser just nu bra ut så vi får hoppas att det håller i sig (Y) Har regnat på morgonen men sen har det varit lugnt på den fronten så hoppas det fortsätter såhär!
 
Nu ska jag fortsätta att kolla på lite Youtube innan det är dags att göra sig i ordning för dagen och sedan börja med förberedelserna inför matlagningen, ska se om jag kommer ihåg att ta en bild som jag kan lägga upp här på bloggen sen och visa för er under min nya kategori "Matlagning/bakning". I den kategorin kommer ni helt enkelt att få se lite olika maträtter (då jag älskar att laga mat) och även ett och annat bakverk/fika lär väl komma upp, dock extremt sällan då jag hellre lagar mat och sen låter jag Mike stå för bakningen om det behövs (Y) :)
 
Men ni får ha en bra dag så hörs vi nästa gång!
Har ni förresten smakat den nya Loka Crush med smak av apelsin? Riktigt god och läskande enligt mig, den dracks upp väldigt fort. Ska testa med is till någon gång så blir det nog ännu mer läskande :D

Denna måste ni se!

Är nog den roligaste videon som jag har sett på länge!
OM inte videon fungerar här på bloggen så har ni direktlänk till videon här --->  https://www.youtube.com/watch?v=mUdmdZeW5P8

Här ekar det tomt visst! Långt inlägg!

Här ekar det visst lite tomt, har inte känt för att skriva kan man väl enkelt säga. Mer än så kan man nog inte säga tyvärr. Sedan jag skrev sist så har det väl hänt lite. Sakerna kommer kanske inte till 100 % komma i rätt ordning men det gör inget ;)
 
En dag valde vi att handla på morgonen efter att lönen hade kommit, gick hur bra som helst. Vi fick med oss massa gott och vettigt hem (Y) När vi kom tillbaka hem så var klockan så mycket så blev inte någon frukost utan jag valde att kalla det för brunch (Y)
Vi gjorde våfflor (som var tänkt till frukost bara för att lyxa till det), fixade goda nybakade frallor från affären och sedan satte vi oss med allt gott och bara slappade och käkade framför tvn och Criminal Minds.
Det är serien som vi just nu håller på att plöja igenom, vi har precis (idag, morse faktiskt) sett klart på första säsongen (vet ej hur många som finns men vi äger 7 eller 8 säsonger i alla fall tror jag) å vi har en del att kolla igenom :D Men för oss som ÄLSKAR serier så gör det absolut inget! Efter Criminal Minds ska vi fortsätta oss visare till Grey´s Anatomy serien :D Jag äger just nu alla säsonger som är släppta, vilket är 11 säsonger och det är väl kanske i alla fall minst 20 avsnitt per säsong kanske? Så kommer bli awsome att kolla igenom! :D
Min sambo har varit otrolig gullig och kom hem från sitt extrajobb en dag och kom då hem med tulpaner (en underbar lila färg), chips, choklad och lotter :D Blev så otroligt glad, kunde inte sluta le och fick nästan tårar i ögonen <3 Var verkligen inte beredd på att han skulle komma hem med det den dagen <3
I lördags åkte Mike och jag till Kalmar. Blev en hel del shopping, självklart mer än vad som var planerat ;)
Vi fick med oss 6 stycken bordstabletter, 2 paket med galgar och en ny golvlampa till vardagsrummet, allt från IKEA :) Allt var planerat att köpas, så det var ju bra :)
Sen var vi inne på modehuset (galleria) och där hittade jag en skitsnygg tröja på Carlings som jag fick "gratis" med hjälp av presentkort som jag fick när jag fyllde 20 år och sedan hittade jag även ett par jeans på HM, blev väldigt billigt då jag hade presentkort från i julas. Så för mig blev det en lyckad shoppingtur (Y) Mike hittade 2 par skor så blev lyckat för honom också :)
Vi var även inne på butiken EKO och där hittade vi lite smått och gott, jag hittad jeanslegging och sen köpte vi massa annat onödigt så klart, allt kan inte vara nödvändigt tyvärr ;)
 
Men vi åkte inte till Kalmar bara för att shoppa, utan vi åkte till Kalmar för att gå på Allsvenskapremiär. Kalmar FF - Jönköping Södra. Matchen var dock tyvärr lite tråkig, inget tryck från Kalmar eller Jönköping, var mer tryck på Jönköpings supportrarna.. Så hoppas på mer tryck på nästa match som vi går på (antagligen match i Norrköping då Mike hejar på dom)
 
Men nu är det snart dags för mig att sova då jag ska upp vi 5.45 imon för att börja jobba 6.30 (Y) Idag påbörjade jag förresten min jobbvecka, 14-17 idag, 6.30-12 och 14-16.30 imon och sen fortsätter det lite så där hela tiden fram till tisdag nästa vecka. Är både jobb på Frendo och jobb på Fritids som gäller denna vecka (Y) 6 stycken pass på Frendo och 5 stycken pass på fritids så det går bra på jobbfronten (Y) :D
Men god natt så hörs vi! :D